Nissan, araç içi bağlantının, sürücülerin direksiyonun arkasındaki sesin tadını çıkarma şeklini değiştirdiğini fark ediyor..
Sürücüler akış halinde ve isteğe bağlı araç içi eğlenceyi beş yıl içinde iki kattan fazla dinliyorlar
CD’lerin araç içi çalınması ve diğer fiziksel müzik formatları aynı dönemin yarısına kadar düşüyor. “Araç içi bağlantı, otomotiv endüstrisinin en önemli dönüşüm teknolojilerinden biri.”diyor Ponz Pandikuthira.
Güncellenmiş Nissan Qashqai, Apple CarPlay ve Android Auto da dahil olmak üzere tümüyle yeni bilgi ve eğlence sistemine sahip
Nissan’ın yeni bir araştırmasına göre, otomobillerin ve akıllı telefonların bağlantılarının direksiyon başında dinlediklerimiz üzerinde önemli bir etkisi var.
Motoristlerin dinleme alışkanlıkları, CD’ler gibi yayın radyo ve fiziksel eğlence formatlarından, bağlı mobil cihazlarla indirilen veya aktarılan seslere geçiş yapıyor.
Apple CarPlay ya da Android Auto gibi genel akıllı telefon yansıtma sistemlerinin piyasaya sürülmesinden önce, beş yıl öncesine kıyasla, çoğunlukla akıllı telefonlarla isteğe bağlı eğlenceyi dinleyen sürücülerin sayısı iki katına çıktı.
Yapılan bir ankette, altıda bir (% 15.4) biri podcast’leri, sesli kitapları, indirilen çalma listelerini veya akıllı telefonlarından doğrudan akan müzik dinlemeyi tercih ettiklerini söyledi. Beş yıl önce, bu 12 sürücüden sadece biri için geçerliydi (% 8,0).
Sonuç olarak Kompakt Diskler kullanımda dik bir düşüş gördü. Sürücülerden sadece% 11’i, CD’ler gibi ‘hard’ ses formatlarını hala dinlerler (beş yıl öncesine göre% 27).
Bu alıcı talebine rağmen, katılımcıların yarısından (% 46) azı, araç içi eğlence teknolojilerinin tümünü nasıl kullanacaklarını biliyorlardı. Bununla birlikte, bir üçüncü, araç içi teknolojinin bu kadar gelişmiş olmadığı 30 yıl öncesine göre şimdi sürdüklerine sevindiklerini söyledi.
Çalışma ayrıca, sürücülerin% 60’ının, müzik veya diğer eğlence biçimlerini dinleyebildikleri takdirde, sürmenin “daha eğlenceli” olduğunu düşündüklerini buldu.
Nissan Europe Ürün Planlama Başkan Yardımcısı Ponz Pandikuthira şunları söyledi: “Araç içi bağlantı, otomotiv endüstrisinin en önemli dönüşüm teknolojilerinden biri ve otomobilin geleceği için Nissan Intelligent Mobility vizyonunun bir dayanağı.
“Bugün, büyük ölçüde akıllı telefon bağlantısıyla, parmaklarımızın ucunda sonsuz bir içerik kütüphanesi var. Şoför tercihlerinin, programlı yayınlar veya CD gibi çevrimdışı ses formatları yerine talep üzerine ve akış halinde servislere doğru kayması hiç de şaşırtıcı değil. ”
Neredeyse 100 yıl boyunca, araçlarımıza yayınlanmış bilgileri almanın birincil yolu radyo anteni veya anteni ile olmuştur. İlk AM-alımlı araç içi radyo sistemi 1932’de piyasaya sürüldü, ardından 1952’de bir FM versiyonu geldi. Hava dalgaları üzerinden eğlence, ses kaseti ve CD gibi fiziksel formatlarla onlarca yıl boyunca eşlik etti, ancak bunlar artık hızlı günlük kullanımdan solma.
Pandikuthira ekledi; “Önümüzdeki on yılda, araçlarımızdaki entegre sistemler çok büyük miktarda veriyi işleyecektir. Bu veri talebini yönetmek için gereken 4G ve 5G bağlantı hızları ile ses, navigasyon ve görsel bilgileri tamamen hücresel aktarımlarla yayınlayacağız.
“Sonuç olarak, 2030 yılına kadar, otomobil anteninin, bugün bildiğimiz biçimde, otomotiv tarih kitaplarına atfedilen bir başka özellik olabileceği tamamen mümkün.”
Araç içi bağlantıya olan talepteki artışı yansıtan ABD’de yapılan 2018 anketi, otomobil alıcılarının% 25’inin akıllı telefonlarını bir şekilde yansıtamayacak bir araç olarak görmeyeceklerini belirtti. *
Türkiye’nin en çok satan crossover’ı olan Nissan Qashqai’nin en son sürümü, artık önemli ölçüde geliştirilmiş işlevselliğe sahip yepyeni bir bilgi-eğlence sistemi ile mevcut. Apple CarPlay ve Android Auto da modele tanıtıldı.
Yeni NissanConnect, sürücü ve araç arasındaki ilişkiyi daha da geliştirir. Müşterilerin yararı, akıllı telefonlarının araçla sorunsuz ve sezgisel entegrasyonu, ayrıca ‘Over the Air’ (OTA) haritası ve yazılım güncellemelerini indirme yeteneğidir.