Dünya Otomotiv Devleri 132 Milyar Dolar Borç Alıyor

0
5183

Otomotiv endüstrisi, coronavirüsün yayılması, kapalı fabrikalara ve otomobillere olan talebin azalmasına bağlı olarak Mart ayından bu yana 132 milyar dolar borç aldı.

Sektör, COVID-19 salgınının etkisini hafifletmek için uygulanan en büyük fon kullandı.

 79 milyar dolarlık yeni kredilerden ve 53 milyar dolarlık mevcut kredi hatlarından oluşuyor. Pandemiye bağlı tesisler, sektörden bugüne kadar toplam kredi borçlarının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturmaktadır.

Mart-Haziran döneminde zirveye ulaşan virüs rahatlama kredileri, bazı şirketler kredilerini ödemeye başladığında bu ayı 100 milyon doların altına indirdi.

Ford Motor, bu haftanın başlarındaki Bloomberg News raporuna göre, daha önce çizilen planın bir kısmını geri ödeyen en son şirket.

Otomobil üreticisi Perşembe günü, ikinci çeyrek işletme kaybının, büyük ölçüde SUV ve kamyonlarına olan güçlü talep nedeniyle tahmin ettiği 5 milyar dolarlık açığın yarısından daha az olduğunu söyledi.

Fransız parça tedarikçisi Faurecia, Nisan ayından itibaren 800 milyon euro (949 milyon $)borcu vadesinde geri ödemek için bu hafta bir bono sattı.

Fiat Chrysler Automobiles ayrıca 3,5 milyar avroluk borcunu bu ayın başlarında bir bono ile ödedi.

Aşağıdaki tablo pandemik güdümlü kredi borçlarını ve Mart ayından bu yana yapılan ödemeleri göstermektedir.

Bloomberg

Bu arada, en az 20 şirket pandemi sırasında daha fazla mali merkez için kredi sözleşmelerini bağlayan sözleşmelerden feragat etmeyi veya gevşetmeyi talep etti.

Taleplerin çoğu, turboşarj tedarikçisi Garrett Motion ve dış tasarım ve iç uzman Samvardhana Motherson Automotive Systems Group gibi nispeten küçük firmalardan geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz