Sürüş İzlenimi: Renault Captur

0
4177

Merhaba Fashion4car okurları. Test konuğumuz Renault Captur. Renault Captur kompakt SUV segmentinde rekabet eden bir Renaul’un temsilcisi. 2019 yılında ikinci nesli tanıtılan Captur, tasarım, teknoloji ve performans açısından kendini geliştirmiş. Renault B-crossover, CMF-B platformunun güncel versiyonuna geçti.

Yenilenen tamamı turbo özellikli verimli motor gamı kapsamında Yeni Captur, Türkiye’de 1.0 TCe 100bg, 1.3 TCe EDC 130 bg, 1.3 TCe EDC 155 bg olmak üzere 3 benzinli, 1.5 Blue dCi 95 bg ve 1.5 Blue dCi EDC 115 bg olmak üzere 2 dizel ile geniş bir motor seçeneğini kullanıcılarla buluştu.

Renault Captur’un dış tasarımı, ilk nesline göre daha dinamik ve modern. Ön farlar LED teknolojisine sahip ve C şeklinde bir ışık imzası veriyor. Arka farlar da LED ve yatay bir tasarıma sahip. Ön ızgarada büyük bir Renault logosu ve krom detaylar dikkat çekiyor. Yanlarda ise siyah plastik kaplamalar, çamurluk genişletmeleri ve çıtalı tavan rayları bulunuyor. Renault Captur’un boyu 4,23 metre, genişliği 1,79 metre ve yüksekliği 1,57 metre. Bagaj hacmi ise 536 litre.

Renault Captur’un iç mekanı da dış tasarımı gibi yenilenmiş. Kokpitte 9,3 inçlik dikey bir dokunmatik ekran yer alıyor. Bu ekran, multimedya sistemi, navigasyon, klima ve araç ayarlarına erişim sağlıyor. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteği de sunuyor. Gösterge paneli ise 10 inçlik dijital bir ekran. Bu ekranda sürüş modları, hız, devir, yakıt tüketimi gibi bilgileri görebiliyorsunuz. Direksiyon simidi ise deri kaplı ve çok fonksiyonlu. Vites kolu ise elektronik ve küçük boyutlu.

Renault Captur’un koltukları rahat ve destekli. Ön koltuklarda ısıtma fonksiyonu da var. Arka koltuklarda ise diz mesafesi ve baş mesafesi yeterli. Ayrıca arka koltuklar kaydırılabilir ve katlanabilir özelliğe sahip. Renault Captur’un iç mekanında malzeme kalitesi de iyi seviyede. Yumuşak plastikler, deri kaplamalar ve krom detaylar kullanılmış.

Renault Captur’un motor seçenekleri arasında benzinli, dizel ve hibrit olmak üzere üç farklı alternatif var. Benim test ettiğim model ise 1.3 litrelik turbo beslemeli benzinli motorla donatılmıştı. Bu motor 140 beygir güç ve 260 Nm tork üretiyor. Şanzıman ise 7 ileri çift kavramalı otomatik EDC. Bu kombinasyon ile Renault Captur 0-100 km/s hızlanmasını 9,6 saniyede tamamlıyor ve maksimum 200 km/s hıza ulaşıyor.

Renault Captur’un sürüş dinamikleri de oldukça başarılı. Direksiyon hissiyatı iyi ve tepkili. Süspansiyon sistemi ise konforlu ve dengeli bir ayara sahip. Yol tutuşu da güven verici. Renault Captur’un sürüş modları arasında Eco, Normal ve Sport seçenekleri var. Bu modlar arasında motorun performansı, şanzımanın vites geçişleri ve direksiyonun ağırlığı değişiyor.

Renault Captur’un yakıt tüketimi de makul seviyelerde. Benim test sürüşümde karma yakıt tüketimi 6,5 litre/100 km olarak ölçüldü.

Sonuç olarak Renault Captur, kompakt SUV segmentinde iddialı bir model olduğunu kanıtladı. Tasarımı, teknolojisi, performansı ve konforu ile beğenimi kazandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz