Hem Hyundai Tucson’ı Hem de Keyfini Sürdük

0
5749

Koreli Hyundai’nin üçüncü nesil Tucson’u bu sayı test etme fırsatı bulduk.  ilk olarak 2015 Yılı Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılmıştı.

Aracımız Türkiye piyasasına giriş yapan Dizeli henüz olmayan SUV 1.6 turbo benzinli modeli 7 ileri otomatik 4×4 şanzımanlı modeliydi.

 

Araca biner binmez Hyundai’nin  kaliteyi geliştirdiğini hemen hissediyorsunuz. Karşılaştırmalı testlerde i30 un yüksek başarılarının ardından yeni i20 de birçok sınıf birinciliği elde etmişti. Aynı şekilde Yeni Tuscon da şu an Tiguan, Kuga, gibi birçok dişli rakibini, sahip olduğu eksiksiz donanımı, kalitesi ve fiyatıyla  rakiplerinin gerisinde kalmıyor.

 

Yeni Tuscon genel olarak başarılı bir altyapıya sahip. Ses bakımından iyice izole edilmiş ses sistemi sesi içeriye vermeyen bir konfor ile dikkatleri üstünde  çekiyor. Güçü yol tutuşu ile virajlarda güven veriyor. İstanbul gibi yoğun trafiğe sahip alanlarda yüksekliği ve aracın sessizliği sizin konfor alanınızı genişletiyor.

 

Yeni Tucson aynı zamanda yüksek teknolojiye sahip motoruyla düşük hacimden yüksek güç üretebilme potansiyeline sahip. Güçlü kullanım gerektiren alanlarda size o gücü hissettirirken yakıt tasarrufunu elden bırakmıyor.

 

19 inçlik jantlar ve dar yanak bozuk zeminlerde konfor problemi ortaya çıkarabiliyor. Aracın yol tutuşu tamamen asfalt kalitesi ile ilgili normal temiz yollarda veya hafif bozuk satıhlarda size konfor bozukluğu yaşatmıyor. Standartlara uygun zeminler tehlikeye düşülmüyor.

Öncelikle Tucson, paket olarak Hyundai’nin bugüne kadar geliştirdiği en başarılı crossover modeli.

Yüksek performanslı üç boyutlu LED ön farlar, parlak ve net bir ışık sağlarken genişlik algısına da katkı sağlıyor.

 

Panoramik tavan gün ışığı, ay ışığı ve temiz havanın kabine girmesine izin vererek seyahatiniz boyunca ferah ve canlı kalmanızı sağlıyor.

Aynadaki yan sinyal tekrarlayıcı lambalar, diğer sürücülerin ve yayaların dikkatini çekiyor, böylece dönüşleri ve şerit değiştirmeyi daha güvenli hale getiriyor.

 

Notlar:

Tucson Hyundai’nin Güney Kore Busan’daki fabrikasında üretilmektedir.

 

Bagaj hacmi 488 litredir.

Yakıt durumu:

Şehiriçi akıcı trafik 9,8 lt/ 100km

Şehir içi yoğun trafik ( dur-kalk)12,5 lt / 100km

Şehirer arası açık yol , normal seyir 7,0 lt /100km

Şehirler arası açık yol 120 km/h 82 lt / 100km

 

Araç PAketi: Tucson 1.6 T-GDI ELITE PLUS 4X2 DCT (BENZİNLİ)

Fiyat: 144.100

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz