Telefon Kazalarına Son !

0
4537

 

 

 

AXA Sigorta sürüş esnasında mobil telefon kullanımını azaltmayı hedeflediği “Telefon Kazasına Son” kampanyası için yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Çalışanları ile hazırladığı dijital film ve Petrol Ofisi istasyonlarına yapacakları ziyaretler ile herkesi telefon kazalarına son vermeye çağıran AXA, ayrıca Ramazan Bayramı döneminde Yandex ile hayata geçirdiği lokasyon bazlı bilgilendirme çalışması ile de konuyla ilgili farkındalığı artırmayı hedefliyor.

 

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi sigorta şirketi AXA Sigorta, Şubat ayında duyurduğu bilinçlendirme kampanyası “Telefon Kazasına Son” için AXA çalışanlarının katkılarıyla dijital bir film hazırladı. AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ve İcra Kurulu Üyelerinin yanı sıra filmde yer alan şirket çalışanları mobil telefonların günlük hayatımıza etkilerini ve araştırmadan öne çıkan çarpıcı sonuçları aktarıyor. Sürüş esnasında telefon kullanımından kaynaklanan telefon kazaları ile kendimiz kadar başkalarının da hayatını tehlikeye attığımızı söyleyerek herkesi telefon kazalarına son vermeye çağırıyor. Şirketin EDAM işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Yol Güvenliği Anketi ve Raporu” sonucunda ortaya çıkan kampanya, sürüş esnasında mobil telefon kullanımını ve mobil telefon kullanımından kaynaklanan trafik kazalarının sayısını azaltmayı hedefliyor.

 

Telefon kazalarına son vermek için Yandex’le işbirliği

 

AXA Sigorta “Telefon Kazasına Son” bilinçlendirme kampanyası kapsamında mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmak için Ramazan Bayramı boyunca da Yandex Navigasyon uygulaması ile ortak bir çalışma gerçekleştiriyor. Şirket özellikle şehirlerarası yollarda yoğunluğun ve kazaların arttığı bu dönemde sık kullanılan farklı rotalarında seyahat edecek sürücülere, yol üzerinde kampanya mesajını Dijital Billboard’larda gösteriyor ve kampanyaya katılmaya çağırıyor. Bir milyon Yandex kullanıcısına ulaşılması hedeflenen çalışma, her iki şirket için de bir ilk niteliği taşıyor.

 

AXA Sigorta olarak “insanların daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlama” misyonu ile çalıştıklarını dile getiren AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan mobil cihazların sürüş esnasında kullanıldıklarında büyük riskler oluşturduğunu söyledi: “AXA Sigorta olarak sürüş esnasında mobil telefon kullanımından kaynaklanan kazaların trafik kazası değil, “telefon kazası’ olduğuna inanıyoruz. AXA Yol Güvenliği Anketi’ne katılanların %67’si yol güvenliği ile ilgili kampanyalarda gönüllü olmak istediklerini dile getiriyordu. Biz de bu konuda yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarına ek olarak şimdi de çalışma arkadaşlarımızla bir filme imza attık ve mesajlarımızı daha geniş kitlelere ulaştıracağını umduğumuz bir dijital film hazırlayarak herkesi bize katılmaya çağırdık. Ek olarak önümüzdeki günlerde seçilen Petrol Ofisi İstasyonlarında da sürücüler çalışma arkadaşlarımız tarafından konuyla ilgili bilgilendirilecekler. Kamunun bu konuda yürüttüğü faaliyetlere katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu çalışmanın gönüllü sayısını artırmasını ve hatta Türkiye’deki diğer şirketlerin de çalışanlarıyla birlikte kampanyamıza katılmasını diliyorum. İş dünyası ile ortaya koyacağımız sinerji ile etkimizi çok daha büyük ve kapsamlı bir hale getirebiliriz”.

 

 

 

AXA Yol Güvenliği Anketi ve Raporu Hakkında

AXA Sigorta tarafından AXA Group’un hedefleri çerçevesinde hazırlanan Yol Güvenliği Anketi ve Raporu, “yol güvenliği” konusunda Türkiye’de yerel otoritelerin gerçekleştirdiği iyileştirmelere katkıda bulunmak ve otoritelerle birlikte bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla İstanbul Ekonomi Danışmanlık ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi ile işbirliğiyle hazırlanmıştır.

 

Yol Güvenliği Anketi ve Raporu’nun sonuçlarında sürüş esnasında mobil telefon kullanımına bakış açışına ilişkin sonuçlara göre;

  • %22’si sürüş esnasında mobil telefonla konuşmamak konusuna özen göstermediğini ifade ediyor. 18-35 yaş grubunda, 35 üzeri yaş grubuna göre %80 daha fazla
  • 4’te 1’i (%25.7) araç kullanırken kısa süreli olarak mobil telefonuna göz atılabileceğini düşünüyor. (18-35 yaş aralığında %33), 18-35 yaş grubunda, 35 üzeri yaş grubuna göre %72 daha fazla.
  • 5’te 1’i (%19.7) araç kullanırken e-posta ile iletilere yanıt verdiğini belirtiyor. (18-35 yaş aralığında %30) 18-35 yaş grubunda, 35 üzeri yaş grubuna göre %132, yani 2 katından daha fazla.
  • 6’da 1’i (%15) mesajlaştığını kabul ediyor. (18-35 yaş aralığında %23). 18-35 yaş grubunda, 35 üzeri yaş grubuna göre %175, yani 2,5 katından daha fazla.

Her 10 kişiden 1’i (%10.9) ise sosyal medyaya göz atıyor (18-35 yaş aralığında %17) 18-35 yaş grubunda, 35 üzeri yaş grubuna göre %191, yani neredeyse 3 katından daha fazla.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz