Üniversite Öğrencileri, Ihlara Klasik Otomobil Festivali’nde İlki Başardı

0
4689

İstanbul Rumeli Üniversitesi Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü, restorasyonu öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 1967 Model Volkswagen ile Ihlara Klasik Otomobil Festivali’ne katılarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Kulüpler, üniversite hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. İstanbul Rumeli Üniversitesi Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü öğrencileri, kendi klasik otomobillerini kendileri restore ederek Ihlara Klasik Otomobil Rallisi’ne katılıyor. Türkiye’de içinde restorasyon atölyesi olan ilk Klasik Araçlar ve Hobi kulübü olarak İstanbul Rumeli Üniversitesi bir ilki gerçekleştirildi. Tüm hazırlıkları 4 ayda tamamlanan klasik otomobil, öğrencilerle birlikte İstanbul’dan yola çıktı ve bugün Aksaray Ihlara Vadisi’nde festivale katıldı.

Ally’s Garage’ın Kurucu ve Yöneticiliğini sürdüren Ali Koç, otomobildeki tüm restorasyonu Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü öğrencileri tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Ali Koç, “Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü, İstanbul Rumeli Üniversitesi içinde yer alan Ally’s Garage da dört ay boyunca aralıksız olarak restorasyon çalışmalarına devam etti. 10 yıl öncesinde toplanmış bir otomobil olması nedeniyle, döşemelerin yenilenmesi, elektrik tesisatının değişmesi, dış boyası dökülen lokal alanların boyanması ve yürüyen aksamdaki aksaklıkların giderilmesi gerekiyordu. Otomobilin restorasyonundaki bütün yenilikleri gerçekleştirerek, üzerindeki yorgunluğu aldık. Baştan sona bir restorasyon değil, aksesuarları ve boyası lokal olarak yenilendi. Yan kapılardaki krom içindeki renklendirme restore ederken, otomobile yeni bir yorum kattık. Bu konuda oldukça iddialıyız. Otomobil ciddi bir makyaj geçirdi. Krom aksam elden geçirildi. Motorun tüm bakımları yapıldı ve mekanik baştan sona yenilendi. Debriyajı, balatası, bujisi vs. teknik tüm bakımlar tamamlandı. Otomobil yürümüyordu ve şu an yürür hale getirildi, tüm fren tesisatı tek tek yenilerek restore edildi. Otomobil, olabilecek en iyi hale getirildi, motor sıfır konumunda. Tüm bu çalışmaları Klasik Araçlar ve Hobi Kulübünden 10-12 kulüp öğrencimizin eli değdi. Güzel uğraşlarla tamamladığımız otomobilimiz, yola çıktı ve Aksaray Ihlara Klasik Otomobil Festivali’ne giderken 2 kulüp öğrencimiz, dönüşte 2 kulüp öğrencimizin şoförlüğünde getireceğiz. Yarış sırasında kulüp öğrencileri araç içerisinde yer alacak.”

Klasik Otomobil Festivali’nde ilk Üniversite

Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü, 29 Haziran tarihinde Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenecek Klasik Otomobil Festivali’ne katılarak bir ilki daha gerçekleştirecek. Festival alanında yer alacak İstanbul Rumeli Üniversitesi Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü standının yanı sıra birçok aktivite ile ziyaretçilerle bir araya gelmesi planlanıyor.

“Kulüp, özgüven kazanmamızı sağladı”

Klasik Araçlar ve Hobi Kulübü Başkanı İdil Güneysu (İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Birinci Sınıf Öğrencisi) kulüple tanışma hikayesini ve yarışmaya hazırlık süreçlerini anlatıyor.

“İkinci dönemin başından itibaren Klasik araçlar ve Hobi Kulübü’nün Başkanlığını yürütüyorum. İlk dönem kulüp üyesi olarak toplantılara katıldım. Ally’s Garage’a ilk olarak vize döneminde uyumamam gerektiği bir günde geldim ve buradaki atmosfer beni çok etkiledi. Ali Bey garajı bizlere sevdirdi. Otomobille uğraşmayı oldum olası seviyorum. Somun, cıvata sıkmak sevdiğim şeyler. Öğrenci için burada imkanlar güzel. Geçtiğimiz günlerde yarışlara hazırladığımız otomobil marşta bir sıkıntı yaptı ve çalışmadı bu sırada biz iterek çalıştırdık. O an bizim gayretimizle çalıştığını bilmek çok mutlu etti. Burada verdiğin emeğin karşılığını görebiliyorsun. Klasik Araçlar ve Hobi Kulübüne geldikten sonra kişisel olarak özgüvenimin arttığını söyleyebilirim. Kulüp başkanı olmanın önemli sorumlulukları var. Kulüple birlikte yöneticilik vasfı kazandım ve iş dağılımını nasıl yapmam gerektiğini öğrendikten sonra kulüp üyesi arkadaşlarım ile organizasyon gerçekleştiriyor olmam kişisel gelişimime katkı sağladı.”

Kulüp faaliyetlerinin liseden gelen alışkanlıklarını değiştiğini ve kendini üniversiteli olarak hissetmesini sağladığını belirten İdil Güneysu, “Liseden gelen alışkanlıklarımızdan dolayı bizler, öğretmenlerimizle iletişime geçmede çekingen davranıyorduk. Lisede ne zaman fikrimizi söylemeye çalışsak, çok fazla önemsenmiyordu ancak burada kendimizi ifade etme özgürlüğü kazandık. Hepimiz düşüncelerimizi özgürce söyleyebiliyoruz ve bu sayede kendimizi ifade etme fırsatı buluyoruz. Okuldaki derslerimin dışında genelde Ally’s Garage da zaman geçiriyorum. Geçtiğimiz günlerde okulumuzun Aşçılık Kulübünün gerçekleştirdiği cupcake yarışmasına üzerinde Ally’s Garage yazan bir cupcake yapmak istediğim için katıldım ve birinci oldum. Öğrenci olduğumuz için imkanlarımız sosyal hayatımızı sınırlıyor. Ancak Ally’s Garage da istediğimiz kadar keyifli zaman geçirip, sosyalleşebiliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz