SÜRÜŞ İZLENİMİ: Volkswagen Golf 1.0

0
7347

Her yaşta ayrı güzel , VW Golf

 

Sınıfının en iddialı üyesi olan Volkswagen Golf’ u sürüş izlenimi ile birlikteyiz. Hafif makyajlanan VW Golf’ te ön tarafta çok büyük değişiklikler dikkatleri üzerine çekmese de arka stoplardaki led teknolojisi ile kendini fark ettiriyor.

Volkswagen Golf’ ün makyajlı hali ile biraz daha modern hale gelen 2018 Golf artık 4258 mm uzunluğa, 1799 mm genişliğe, 1452 mm yüksekliğe ve 2637 mm dingil mesafesine sahip.

İç hacmi ise oldukça geniş ve ferah. Arka yolcu koltukları tavanın arkaya doğru alçalmaması sebebiyle baş baş mesafesi oldukça rahat tutulmuş. Yine arka koltuk diz mesafesi Türk insanı standartlarına göre de gayet makul bir durumda.

Geçelim sürücü koltuğuna, kokpitte ilk göze çarpan Yeni ve daha büyük bir ekran çok şık multimedya… Genel olarak Golf’ün kokpitini çok beğenirim. Golf yine o şık ve sade çizgisini korumuş. Zarif tasarımı ve teknolojik duruşunu sürücüye hissettirmekte başarılı.
Aracımız 1.0 motora sahip, Comfortline pakete sahip bir benzinli  otomobil. 1.0 motor olması size güçsüz gelmesin. Şanzıman ile mükemmel uyumu size büyük bir sürüş keyfi yaşatıyor. Beş kişilik bir ekiple yaptığımız yolculukta Golf gücü,ve çekişiyle 1.0 motora sahip Golf’e  önyargıları olanları üzdü. Şehiriçi ve şehirdışı kullanımında da tasarrufu ve gücü elden bırakmıyor… Tüm beklentinizi karşılayacak bir otomobil. Yakıt tasarrufu potansiyeliyle de söz sahibi.

Gelelim bagaja, seyahat edeceksiniz tabii ki bagaja ihtiyacımız var. Hemen söyleyelim Golf kullanışlı ve zengin bir bagaj alanına sahip, Yükleme hacmi 380 lt. Eğer arka koltukları da yatırırsanız kazanacağınız alan ise 1200 lt ye kadar yükseliyor.

Hala rakipleri arasında en iddialı olmayı sürdürüyor.
1.0 TSI motor seçeneğinde manuel vites ile kombine edilen Golf, 81 hp ve 200 nm tork üretebiliyor.0-100 km/s hızlanması 9.9 saniyede tamamlanırken, maksimum 196 km/s hız yapabiliyor.

Yakıt tüketim değerleri ise şehir içinde 5.9 litre, şehir dışı 4.1 litre, genelde ise 4.8 litre.
Yazı ve Fotoğraf: Oktay ERGİNOĞLU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz