Ford, Hindistan Devine Ortak oluyor!

0
2488
Ford

Ford Global, Salı günü yaptığı açıklamada, Hindistan’da Mahindra ve Mahindra Ltd. ile 275 milyon dolar değerinde bir ortak girişim oluşturacağını duyurdu.

İki şirket Salı günü , Mahindra’nın yüzde 51 oranında kontrol hissesine sahip olacak ve Ford’un yüzde 49 hisseye sahip olacağını  söyledi . Ford , Hindistan operasyonlarını personeli ve Chennai ve Sanand’daki montaj tesisleri de dahil olmak üzere ortak girişime devredecek. Otomobil, Ford’un Sanand’daki Ford motor fabrikası operasyonlarının yanı sıra Global Business Services birimi, Ford Credit ve Ford Smart Mobility’i koruyacağını duyurdu.

Ford Motor Co
Ford Motor Co
Mahindra, ortak girişimin, Ford’un yüzde 3’ten az olan pazar payından, yüzde 14’lük bir pazar payına sahip olacağını söyledi.

“Mahindra ve Ford bir araya geliyor, iki şirket arasındaki uzun süreli işbirliği ve karşılıklı saygı tarihinin bir kanıtıdır,” dedi. Mahindra Group’un başkanı Anand Mahindra, “Birleşik güçlerimiz  Mahindra’nın değer odaklı mühendislik konusundaki uzmanlığı başarılı çalışma modeli ve Ford’un teknik uzmanlığı, global erişimi ve gelecekteki teknolojiye erişimi  başarı için güçlü bir reçetedir. Özünde, ortaklık müşterilerimize, ortaklarımıza ve topluluklarımıza bakmaya odaklanan her iki şirketin de ortak değerleri tarafından yönlendirilecek. ”

Mahindra
Mahindra

Anlaşmanın bir parçası olarak, iki şirket ortak bir Mahindra ürün platformu ve güç aktarma organlarına sahip olacak yeni bir orta büyüklükteki SUV dahil olmak üzere üç Ford markalı ticari araç geliştireceklerini belirtti. Ayrıca bir Ford platformu ve Mahindra elektrikli aktarma organları kullanarak bir elektrikli araç üzerinde işbirliği yapacaklarını söylediler.

Mahindra, ortak bir markalaşma olmayacağını söyledi; Her aracın bir Ford veya Mahindra rozeti olacaktır. Her şirket markalı araçlarını Hindistan’daki kendi bayi ağı aracılığıyla satmaya devam edecek, ancak Salı günü yaptığı açıklamada, Mahindra’nın Ford’un ihracat faaliyetlerini genişletmek için küresel dağıtım ağını kullanacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz