Sürüş İzlenimi: Opel Corssland 2021

0
1076

Fashion4car Test Ekibi’nin test konuğu yeni makyajlanan ve tasarımı güncellenen Opel Crossland.  Crossland makyajlanırken modern ve şık görünümle birlikte ismindeki X ten de kurtuldu. Crossland, markanın yeni tasarım dilini yansıtan tasarımıyla karşınızda

Opel Crossland, markanın Crossover modeli olurken aynı zamanda Meriva üretimi durması ile küçük sınıf MPV tercih edecek kişilere de hitap ediyor. Crossland, rekabetin bol olduğu bir sınıfta ve MPV özellikleri taşıması Crossland’e avantaj kazandırıyor.

Opel, PSA ile birleştiğinde ortak platformlu araçlar üretimine başladı. Opel, tasarım olarak bu birleşimden negatif olarak etkilenmeden yoluna devam etti. Marka kimliğini koruyarak ilerleyen Opel, modellerinde hala kendi çizgisini yansıtıyor.

Opel Crossland, zorlu rekabette sempatik bakışlı ön kısmı ile dikkat çekiyor. Bunda MPV tüketicisine de hitap etmesinin payı olduğunu düşünüyorum. Daha yumuşak ön tasarım Crossover’dan çok bir MPV modelini yansıyor.

Makyajla birlikte Crossland’in ön panjurunun tıpkı elektrikli otomobillerde olduğu gibi düz ve hava girişi olmadığını görüyoruz. Bu yeni tasarımı diğer Opel modellerini de etkileyeceğe benziyor. Logonun da bulunduğu siyah panjur ve komple LED farlar otomobile modern bir hava katıyor. Ön tampon aracın Crossover özelliklerini ortaya koyacak şekilde tasarıma sahip. Çift renkli ön tampondaki hava girişleri üst kısımda kapanan yerleri telafi ediyor.

Yan kısımda kar tanesi gibi tasarıma sahip çift renkli jantlar Crossland’e şık bir hava katıyor. Yan kısımdaki kat çizgileri ve C sütunundaki eğim ile Opel çizgilerini yansıtan aracın arka kısmı da oldukça şık. Yüksek konumlandırılan şeffaf stop grubu bagaj kapağına kadar taşıyor. Makyajla birlikte bagaj kapağındaki Crossland yazısı oldukça büyük yazılarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Opel Crossland X’in içine girdiğinizde modern bir hava sizi karşılıyor. Aracın iç tasarımında Opel’in diğer modellerinden alıştığımız düzenin devam ettiğini görüyoruz. 3 kollu direksiyon simidi ve gösterge paneli bu durumun başlangıcı oluyor. Orta konsolda diğer Opel modellerinden izler taşıyor. Özellikle alt kısımda bulunan tuş takımı birçok güncel Opel modelini anımsatıyor.

Şık gösterge paneli 3.5 inçlik sürücü bilgi ekranına sahip. Orta konsolda yer alan 8 inçlik multimedya ekranı ise kullanışlı ve kolay alışılacak türden. Direksiyon simidi ve ön koltuk ısıtıcıları konforu artırıyor.

AGR onaylı ön koltuklar konfor konusunda sorunsuz. 8 yönlü ön koltuklar otomobilin en çok öne çıkan özellikleri arasında.  Arka koltuklar da konfor konusunda yeterli alanı size sunuyor. İleri geri hareket eden arka koltuklar sayesinde bagaj hacmi 410 lt’den 520 lt’ye çıkyor. Arka kotlular komple yatırıldığındaysa bagaj hacmi 1255 lt’ye yükseliyor.

Opel Crossland’ta kullanılan 1.5 lt turbo dizel motor GM kökenli. 1499 cc hacmindeki motor 120 HP güç ve 300 Nm torka sahip. Motor 6 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. 183 km/s maksimum hıza ulaşan otomobilin 0-100 km/s hızlanma değeri ise 11.5 sn. 3.9 lt/100 km yakıt tüketimi sunan otomobil bu konuda cimri olduğunu gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz