NSX GT3 EVO, 2019 YILINDA KÜRESEL OLARAK YARIŞACAK

0
4915
NSX GT3 Evo 2019 Dünya yarışlarına hazır!

Honda , NSX GT3 Evo olarak adlandırılan geliştirilmiş bir NSX GT3’ün, 2019 yılında dünya çapında yarış pistlerinde yarışacağını duyurdu.

Ultra popüler NSX üretim modeline dayanarak, çoklu yarış kazanan NSX GT3’ün en son evrimi, dünyanın dört bir yanındaki müşteri yarış takımlarına gelişmiş performans ve güvenilirlik sunmayı amaçlayan bir dizi önemli revizyona sahip.

Honda Motorsports’un genel müdürü Masashi Yamamoto, “Bugün 2019 Honda NSX GT3 Evo’nun özelliklerini sunmaktan son derece memnunuz. “Otomobil şimdiden dünyanın en prestijli GT3 serilerinde kazanırken, ürünlerimizi sürekli geliştirmeye ve müşterilerimiz için mümkün olan en iyi ekipmanı ve desteği sağlamaya inanıyoruz.

“Bir dizi Honda’nın teknik ortağı arasındaki uluslararası işbirliği olan NSX GT3 Müşteri Yarış Programı sayesinde, NSX GT3’ün en son sürümü için her birinden yararlanacak bir dizi güncelleme tanımlamak için uzmanlığı global düzeyde birleştirdik.  ”

Yeni bir ön splitter, difüzör ve arka tampon dahil olmak üzere gözden geçirilmiş üstyapı, daha yüksek hızlar elde etmek, soğutmayı geliştirmek ve daha geniş bir yelpazede amatör ve profesyonel sürücüler için dengeyi ve sürülebilirliği geliştirmek için sürtünmeyi azaltacaktır.

Yeni turboşarjlar, gaz tepkisi, kontrol ve yakıt ekonomisini artıracak ve yeni NSX GT3 Evo’ya ek olarak tüm mevcut NSX GT3’lere eklenecektir. Yeni inşa edilen araçlar ayrıca, kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS) için geliştirilmiş donanım ve kalibrasyonlara ve verimliliği artırmak ve sürücü deneyimini geliştirmek için yükseltilmiş bir Bosch ekran ve veri kaydı birimine sahip olacak. Bu iyileştirmeler, mevcut NSX GT3’lere uyarlamak için Variant Supply (VF) olarak da sunulacak.

Bu güncellemelerin etkileri, küresel NSX GT3 Müşteri Yarışı Programı kapsamında üretilen bilgilerin sürekli olarak analizinin son iki yıllık test sonuçları başarıları kanıtlıyor.

Yarış, daha fazla bileşen dayanıklılığı nedeniyle performans ve azaltılmış çalışma maliyetlerini artacaktır.

NSX GT3’ün en son evrimi, NSX’i yol için en çok aranan süper otomobillerden biri yapan şeyin çekirdeğini koruyor.

3,5 litrelik, ikiz turboşarjlı V6 motorları, Ohio’daki Anna Engine Fabrikası’nda üretim-taşıt muadilleri ile birlikte üretilir ve blok, kafalar, valf treni, krank milleri, pistonlar ve kuruma dahil aynı tasarım özelliklerini kullanıyor.

Altı vitesli, sıralı vitesli şanzıman, son teknoloji ürünü şasi ve aerodinamik paket ve FIA ​​standart güvenlik sistemlerinde en son dahil olmak üzere araca birkaç yarış değişikliği ile ortadaki en yüksek GT3 yarışçıları ile tamamladı .

Şu anki NSX GT3 yarışında olduğu gibi şasi, Marysville, Ohio, ABD’deki Performans Üretim Merkezi’nde üretiliyor.  NSX GT3 Müşteri Yarış Programı’nın bir parçası olarak, Mugen ve Honda Performance Development (HPD), sırasıyla Japonya ve Kuzey Amerika’daki teknik ve satış desteğinden sorumludur. JAS Motorsport ise dünyanın geri kalanında araç desteğine sahip.

NSX GT3, ilk kez 2016’da piyasaya çıktı ve 24 saat Daytona ve Spa dahil olmak üzere dünyanın bazı ikonik GT yarışlarını ele aldı; Sebring’in 12 saati; Petit Le Mans ve Makao’daki FIA GT Dünya Kupasını kazandı.

Araç, IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonası’nın GTD bölümünde çok sayıda yarış kazanan ve bu yıl “Sürücüler, Takımlar ve Üreticileri” başlıkları için ana yarışmacılardan biri.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz