Porsche şimdi Nürburgring’de sanal prototipleri test edebiliyor

0
4230

Geleceğe tam hız: Porsche AG Denetim Kurulu 18 Ekim’de Taycan Cross Turismo’nun seri üretimini onayladıktan sonra, geliştirme süreci bir dişli olarak ele alındı.

Cross Turismo, Porsche’nin 2019 yılının sonunda piyasaya çıkması planlanan Taycan’dan sonra ikinci tek elektrikli araç olacak. Marka mühendisleri, sanal prototip olarak bilinen bir şeyi kullanarak en modern dijital geliştirme yöntemlerini kullanıyor. Bu modeller, bir dizi sistem ve bileşenin, işlemin ilk aşamasında sanal ortamda test edilebildiğinden emin olur. Kapsamlı testler, herhangi bir gerçek prototip oluşturulmadan önce bile, bu bileşenleri diğer sistemlerle birlikte kontrol edebilir. Sonuç olarak, yeni Taycan Cross Turismo için geliştirme süreci daha hızlı ve daha verimli olacak. Sanal prototipler toplamda on milyondan fazla dijital kilometre tamamladı.

Araç geliştirme alanındaki dijitalleşme, Porsche’de mühendisler için yeni bir olasılıklar dünyasının açılmasıdır. Şu anda, bilgisayarlar yeni bir aracın gövdesini, tahrikini, şasisini ve elektroniklerini tasarlamak ve operasyonlarını simüle etmek için kullanılmaktadır. Bu dijital prototipler, aracın bütün özelliklerini neredeyse doğrulamak için kullanılır. Örneğin, Porsche’nin ilk elektrikli araçları için mevcut geliştirme sürecinde, elektrik simülasyonunda enerji yönetim sisteminin disiplinler arası koordinasyonu gibi faktörleri kontrol etmek için ağ simülasyonu olarak bilinen bir yöntem kullanılmaktadır.

Taycan Cross Turismo, 2018, Porsche AG

Bu, tasarım mühendislerinin gerçek hayat prototipinin varlığından yedi ay kadar önce Nürburgring’deki Nordschleife pistinde bir Taycan’ı sürmek için bir simülatör kullanmasına izin verdi. Sonuç olarak, gerçek bir araca gerek duymadan parça performansını test edip değerlendirebildiler. Bu süreçte, özellikle Nordschleife’de sekiz dakikalık bir iz süresinin elde edilmesinde önemli bir rol oynayan elektrik enerjisi yönetimine odaklandılar. Bu nedenle, taşıtlar üretimin başlamasından önce yüksek bir olgunluk derecesi elde edebilirler ve bu da nihai ürünün kalitesini arttırır.

Sanal bileşenler, gerçek bileşenlerle aynı şekilde davranır ve yanıt verir ve geliştirme açısından doğru sonuçlar sunar. Porsche ayrıca, sanal araç parçalarının gerçek olanlarla birlikte test edilmesine izin veren, donanım-in-the-loop simülasyonlarından yararlanır. Bu çabalar, bileşenin performansının titizlikle analiz edilmesini ve gelişimin erken bir aşamasında optimize edilmesini sağlar. Performansı sanal olarak doğrulamak için dijital prototiplerin kullanılması, son derece pahalı gerçek hayat prototiplerinin kullanımının optimize edilebileceği anlamına gelir. Örneğin, Panamera serisindeki Sport Turismo modelini geliştirirken, Porsche’nin doğrulama amacıyla herhangi bir “inşaat aşaması” aracı oluşturmasına artık gerek kalmadı.

“Dijitalleşme bize daha dinamik ve sportif olma şansı veriyor” diyor Porsche’deki Sanal Araçlar Başkanı Dr. Joachim Deisinger. Taycan Komple Araç Proje Yöneticisi Dr. Robert Meier şunları ekliyor: “Bireysel meclisleri ve fonksiyonları simüle edebilmenin yanı sıra, daha önce de çok daha erken bir aşamada ve daha hassas bir şekilde aracın tamamında ince ayar yapabiliyoruz. Bir şey açık kalır: Her Porsche, bir elektrikli arabaya sahip olsa ve dijital olarak geliştirilse bile, bir spor otomobilin ruhunu içerir. ”

“Talep üzerine fonksiyon” ve “Hava güncellemelerinde”

‘Talep üzerine fonksiyon’, gelişim sürecinin ve araçların kendilerinin devam eden dijitalleşmesine dayanan bir vizyon. Bu, müşterilerin araçlarını aldıktan sonra belirli işlevleri satın almasına veya kalibre etmesine izin verir, böylece Porsche’lerini hiç olmadığı kadar eşsiz hale getirir. Kullanılmış araç alıcıları, orijinal alıcının ilgisini çekmediği işlevleri güçlendirebildikleri için de fayda sağlarlar. Dahası, navigasyon ve bilgi-eğlence sistemleri gibi unsurlar, atölyeye bir gezi yapmak zorunda kalmadan, ‘hava üzerinden’ güncellenebilir.

Bir Porsche spor otomobilinin ruhu ile elektrikli hareketlilik

Porsche, 2022 yılına kadar elektrik hareketliliğine 6 milyar avrodan fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu, şirketin daha önce planladığı harcamalarını (yaklaşık 3 milyar avro) bu iş segmenti için ikiye katladı. Ek 3 milyar avrodan, Taycan menzilindeki modelleri ve versiyonları geliştirmek için yaklaşık 500 milyon euro kullanılacaktır. Porsche, mevcut ürün yelpazesinin, yüz milyonlarca şirketin sitelerinin genişletilmesi ve yeni teknolojilere yönelik olarak yaklaşık 700 milyon avro, altyapı ve akıllı mobilite için elektrifikasyon ve hibridizasyona 1 milyar avro yatırım yapacak.

Taycan Cross Turismo, 2018, Porsche AG

Porsche için, dijitalleşme kendi içinde bir son değildir. Müşteri fonksiyonlarını iyileştirme veya süreçleri düzene sokma şansı olduğu sürece, şirket dijital dönüşümün sunduğu olanaklardan faydalanacaktır. Amaç, Porsche’yi premium otomobil segmentinde lider dijital mobilite çözümleri sağlayıcısı yapmaktır. Orta vadede, Porsche gelirlerini çift haneli yüzde aralığında dijital servislerle arttırmak istiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz