Sürüş İzlenimi: Opel Mokka 2021

0
1394

  Fashion4car  Test Ekibi’nin konuğu baştan yaratılan ve bir Alman Ekolu olarak tasarlanan Opel Mokka. Opel Design Compass, tasarım anlayışı yeni Mokka’yı olumlu yönde etkileyerek hayat verdi. Yeni Mokka, öncüsünden oldukça farklı dizayna ve teknolojilere sahip.

Son zamanlarda kullandığımız test otomobilleri içinde en çok dikkat çeken model Opel Mokka oldu. Tasarımı ve rengi birçok kişinin dikkatini çekti. Öyle ki duran trafikte camı açtırıp soru soranlardan cep telefonları ile fotoğraf çekenlere kadar birçok kişi ile karşılaştım. Bu olay genelde spor otomobiller test ederken başımıza gelirdi. Yeni Opel Mokka, B-SUV olmasına rağmen birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarıyor.

İkinci nesil Mokka, öncüsünden oldukça farklı

Eski ve Yeni Mokka

PSA’nın CMP platformu üzerine üretilen Mokka, Opel Design Compass yaklaşımını benimsiyor. Yeni Crossland’ın panjuru gibi hava girişi olmayan piyano siyahı panjur üzerindeki Opel logosu yeni tarım dilini çok iyi yansıtıyor.

Siyah panjurun etrafındaki krom çerçeve sportif görünümü destekliyor.

Bu panjur Opel’in elektrikli versiyonları için bir ön hazırlık gibi duruyor. Kaput üzerindeki kat izi otomobili sportif gösteren detaylar içinde.

Çift renk seçeneğine sahip olan test aracımızın siyah kaputu da otomobilin dikkatleri üzerine çekmesine neden oluyor.

Opel Mokka IntelliLux LED light farlar

Gelecekteki tüm Opel modellerinde de kullanılacak olan kanat şeklindeki LED gündüz farları ve yeni far dizaynı da oldukça şık.  Tamponun alt kısmındaki hava girişleri bulunan panjur soğutma sistemlerine yeterli havayı sağlıyor. Ön tamponun sağ ve sol kısmındaki dikey hava ızgaraları da fren sistemini de aerodinamiye katkıda bulunuyor. Tamponun alt kısmında bulunan küçük sis farları ise dikkatli bakılınca görünüyor. Tamponun alt kısmındaki gri bölüm arka tampondaki difizörle uyumlu bir tasarım sunuyor.

 

Otomobile yandan baktığımızda sportif tasarımın ön plana çıkıyor

Çift renk ve bolca kullanılan krom sportif tasarımı destekliyor. 18 inç siyah renk ağırlıklı alaşımlı jantlar otomobile çık yakışıyor. Yan kısımda B-SUV’lerin bir çoğunda olduğu gibi çamurluk kenarlarında ve marpiyelerde siyah plastik kullanıldığı görülüyor.

Yeni Mokka’nın arka kısmında ilk olarak bagaj kapağına kadar taşan ve yeni Opel modellerinde görmeye başladığımız stop grubu dikkat çekiyor. LED stop grubu ortasında yer alan Opel logosu ve altındaki iri Mokka yazısı dikkat çeken diğer detaylar. Bir çok yeni otomobilde tamponda sahte egzoz çıkışı varken yeni Mokka’da gerçek çıkış olması sportif görünümü destekliyor. Öndeki sis farların aksine arkada tamponun altında iri sis farı dikkat çekiyor.

Opel Mokka’nın içine girdiğinizde Opel Pure Panel kokpit ile tanışıyorsunuz.

Sürücü odaklı kokpit dizaynında buton sayını aza indirilip 10 inçlik Multimedya ekranından aracın birçok tetayı kontrol edilebiliyor. Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth ve USB gibi bağlantı seçenekleriyle hayatı kolaylaştıran Mokka, 6 hoparlörlü müzik sistemini ile keyifli yolculuklar sunuyor. Gösterge paneli ise komple dijital ekranla karşımızda duruyor. 12 inç’lik gösterge ekranında farklı kombinasyonlarla şekillendirme yapabiliyorsunuz. Örneğin devir ve hız göstergesinin orta kısmına Navigasyonu  yansıtıp göstergeye bakarak yolunuzu bulabiliyorsunuz.

2020 Opel Mokka-e

Üç kollu direksiyon simidi ele çok iyi oturuyor. Direksiyon simidi üzerindeki butonlara da ulaşmak oldukça kolay ve pratik.

Mokka’da vites kolu yerine ileri geri hareket eden buton tercih edilmiş. Bunu PSA Grubu otomobillerde sık olara göreceğe benziyoruz. Kokpiti rahatlatan bu tasarım alışkanlık gerektiriyor.

Kokpit ve kapı içlerinde kullanılan karbon görünümlü kaplama otomobilin sportif kimliğini dışa vuruyor. Ön koltuklar sportif kullanımı destekliyor. Ön ve araka koltuklar alkantara karışışımı ile sportif görünümü destekliyor. 350 lt olan bagaj hacmi B-SUV bir otomobil için yeterli düzeyde. Arka koltuklar katlanarak hacim1105 lt’ye çıkıyor.

Yeni Opel Mokka, Türkiye’de sadece 1.2 lt, 3 silindirli benzinli motorla satılıyor. 1199 cc hacmindeki motor 5500 d/d’da 130 HP güç ve 1750 d/d’da 230 Nm tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımanla satılan Mokka’nın maksimum hızı 200 km/s ve 0-100 km/s hızlanma değeri 9.2 saniye. Otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 4.9 lt/100 km.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz