Renault, Rusya’da çevrimiçi satışlara Yandex ile başladı

0
3310
Renault ARKANA
Renault ARKANA

   Renault, yerel teknoloji devi Yandex ile ortak olarak Rusya’da otomobil  satışına başladı.Renault, yeni çevrimiçi satış platformu tarafından satılan ilk otomobilin 1,5 milyon ruble (131.500 TL) tutarında Arkana SUV olduğunu söyledi.

Yandex, Renault platformunun Rusya’da faaliyet gösteren ilk online satış programı olduğunu söyledi. Ayrıca Rusya’daki Renault, Tesla ve BMW ile birlikte müşterilerden Tesla Model 3 ve BMW X7 gibi talepleri yüksek olan yeni otomobiller için çevrimiçi olarak depozito alıyor, ancak şirket ilk kez araç ödemesi aldı.

Yeni platform üzerinden satın alan müşteriler, istedikleri adrese teslim edilen aracı alacaktır. Müşteriler ayrıca satın almadan önce bir deneme sürüşü talep edebiliyor. Yandex sözcüsü, “Rusya’daki insanlar daha önce çevrimiçi olarak hiç araba satın almadıkları için gerçekten yenilikçi” dedi.

Müşteriler, satın almayı finanse etmek için kendi düzenlemelerini yapmak zorunda kalacaklar. Yandex, Rusya’daki yeni arabaların normalde banka kredisi ile satın alındığını söyledi.

Avrupa genelindeki otomobil üreticileri , müşterilerle dijital olarak daha iyi bağlantı kurma yolunda çevrimiçi satışları deniyor.

Mercedes-Benz, dünya çapındaki satışlarının dörtte birinin 2025 yılına kadar çevrimiçi olmasını beklediğini söyledi. “Bir Mercedes-Benz satın almak müşterilerimiz için kitap sipariş etmek kadar kolay olmalı,” dedi.

Şubat ayında PSA Grup CEO’su Carlos Tavares, yatırımcılara grup içindeki çevrimiçi satışların 2018’de 6.000’den 2021’e kadar 100.000’e yükselmesini istediğini söyledi.

Çevrimiçi satışların başarısı, kısmen, müşterilerin aylık bir fiyat üzerinden araba alışverişi yapmalarını sağlayan aynı platformda finansın bulunmasından kaynaklanmaktadır.

Ford, Hyundai, BMW ve Volvo gibi otomobil üreticileri tarafından yürütülen denemeler, bir finans anlaşmasıyla Avrupa’nın en yüksek satın alma oranlarından birine sahip olan İngiltere’yi merkezledi.

Renault’nun Rusya’daki çevrimiçi satışlarının başlaması, genellikle Google’ın Google olarak adlandırdığı Yandex’le olan ortaklığından dolayı müşterilerin kabul edilebilirliği konusunda daha az engelle karşılaşacak.

Renault ayrıca Yandex’i kurmak için Yandex.Auto ile ortaklık kurdu ve otomobilinin bilgi-eğlence sistemlerine, otomobil üreticilerinin mobil cihazlarına, arama motorlarına, Rusça dillerinde optimize edilmiş ses desteğine ve müziğe erişmelerini sağladı.

Yandex, Rusya’nın 2014 yılında satın aldığı Auto.ru adındaki en büyük ikinci el araba web sitelerinden birine de sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz